Punase läätsesupp kookospiimaga
Praktiliselt üleöö on meil jahedaks läinud ja minu süda ihkab küll ühe soojendava supi järele. Püüan viimasel ajal rohkem läätsesid toiduvalmistamisel kasutada, kuna nad on soodsad ja valgurikkad. Lisaks sellele valmivad kiiresti, mitte nagu oad, mida peab tunde vees leotama.
Veel põhjuseid, miks mulle läätsed meeldivad:
Läätsed sisaldavad palju polüfenoole, mis aitavad veresuhkrut tasakaalus hoida.
Üks kaheksanädalane uuring viitab sellele, et iga päev läätsede söömine võib aidata vähendada “halva” kolesterooli taset (LDL) ja tõsta “head” kolesterooli (HDL).
Läätsed võivad aidata alandada vererõhku.

Kogus
4 inimesele

Valmistusviis
Praadimine/Keetmine

Valmistusaeg
30 minutit

Käik
Supp
Koostisosad
- 200g punaseid läätsesid
- 1 keskmine porrulauk
- 2 cm jupp värsket ingverijuurt
- 1 sibul
- 1 küüslauguküüs
- pool tšilli kauna
- 1 spl kookosõli
- 1tl kurkumi pulber
- 5 dl köögiviljapuljongit
- 390 g purustatud tomateid
- 1 purk kookospiima
- soola ja musta pipart
- Kaunistuseks: värsket peterselli
Valmistamine
Loputa läätsed ja kurna sõelal.
Haki porru, ingver, sibul, küüslauk ja tšilli väikesteks tükkideks. Kuumuta õli poti põhjas ja hauta hakitud koostisosi paar minutit.
Seejärel lisa kurkumi pulber, kuum puljong, purustatud tomatid ja läätsed. Kuumuta supp keemiseni ja hauta tasasel tulel 20 minutit või kuni läätsed on pehmed.
Lisa kookospiim ja kuumuta supp uuesti keemiseni.
Kaunista värske peterselliga ja serveeri.
Kommenteeri