Banaanileib: 10 koostisosa
Meil kõigil satub vahel kodus olema üleküpsenud banaane. Banaanileib on hea võimalus kuidas neid mitte raisku lasta. Minu üks lemmikumaid banaanileiva retsepte on blogijalt Frommybowl, see on vegan ja gluteenivaba retsept. Sobib ideaalselt kiireks hommikusöögiks ja vahepalaks.
Lisamärkmed:
- Võid kaunistuseks pandud banaani sidrunimahlaga üle pintseldada. See tagab banaani ilusa kuldse värvi (minul sidrunit ei olnud seega banaan on pruunika värvusega).
- Seda võib küpsetada ka väikestes muffinivormides, kuid siis arvesta küpsetamisele aega ~ 20-30 minutit.
- Kookospalmisuhkru võid asendada pruuni või roosuhkruga.

Kogus
8-10 viilu

Valmistusviis
Küpsetamine

Valmistusaeg
15min + 60-70 min

Käik
Hommikusöök/Vahepala
Koostisosad
- 4 keskmist banaani (3 taigna sisse ja 1 kaunistuseks peale)
- 165g kaerahelbeid (130g jahvatatud 35g tervelt)
- 50g kookospalmisuhkrut
- 50g pähklivõid (mina kasutasin maapähklivõid)
- 2 spl linaseemneid (vegan muna retsept 2 spl linaseemneid ja 6 spl vett)
- 2tl küpsetuspulbrit
- 1tl söögisoodat
- 2tl õunaäädikat
- 1tl vanilla ekstrakti
- 0,5 tl soola
Valmistamine
- Kuumuta ahi 180 kraadini.
- Jahvata linaseemned ja sega 6 spl veega ja tõsta kõrvale.
- Seejärel jahvata 130g kaerahelbeid peeneks ja aseta keskmise suurusega kaussi.
- Lisa juurde küpsetuspulber, söögisooda, sool, ülejäänud kaerahelbed ja sega.
- Võta suurem kauss ja purusta 3 banaani kahvliga ühtlaseks massiks.
- Lisa purustatud banaanimassile pähklivõi, kookospalmisuhkur, õunaäädikas, vanilla ekstakt ja linaseemne mass.
- Seejärel lisa kuivained ja sega ühtlaseks taignaks.
- Vala taigen küpsetuspaberiga vooderdatud leivavormi.
- Kaunista eelnevalt kõrvale tõstetud banaaniga ja küpseta 180-kraadises ahjus 60-70 minutit.
- Võta leib ahjust ning lase 10 min jahtuda. Alles seejärel eemalda leivavormist ja lase täiesti ära jahtuda. Leib säilib õhukindlas karbis kuni 7 päeva.
Kommenteeri