- Mõeldes Tervisele - https://moeldestervisele.ee -

Brokoli pitsapõhi: 5 koostisosa​

Brokoli pitsapõhi: 5 koostisosa

 

Brokoli on minu klientide seas üks vähem armastatuim köögivili ja seetõttu olen pidanud leidma retsepte kuidas brokoli maitse kavalalt ära peita. See brokolist tehtud pitsapõhi on tõesti maitsev. Kui sulle maitseb lillkapsast valmistatud pitsapõhi, siis meeldib sulle ka kindlasti brokolist pitsapõhi.

 

Brokoli on on pärit Brassicaceae (ristõieliste) perekonnast, kuhu kuulub palju erinevaid kapsalisi, millest tuntumad on punane ja valge peakapsas, rooskapsas ehk Brüsseli kapsas, lillkapsas, lehtkapsas, kähar peakapsas ehk Savoy kapsas jt. Brokolis on rohkesti vitamiine, mineraale, fütotoitaineid ja glükosinolaate. Kapsalised tõstavad immuunsüsteemi kaitsevõimet, võitlevad oksüdatiivse stressiga ja parandavad keha detoksifikatsiooni võimet.

 

Uuringud on näidanud, et isegi lastele meeldib brokoli ja üks viis selle tagamiseks, on brokoli õige valmistamine. Kiire aurutamine on parim meetod, kuna see tagab maitsete tekstuuri ja toitainete säilimise.

Kogus

Kahele

Valmistusviis

Küpsetamine 

Valmistusaeg

40 minutit

Käik

Põhiroog

Koostisosad

Valmistamine

  1. Kuumuta ahi 200 kraadi juurde.
  2. Lõika brokoli väikesteks õisikuteks, koori ka vars ja lõika väiksemateks tükkideks. 
  3. Seejärel auruta brokolit 5 minutit. 
  4. Riivi brokoli riiviga või köögikombainis.
  5. Lisa ülejäänud koostisosad ja sega ühtlaseks.
  6. Vormi küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile pitsapõhi. Võid teha ühe suure pitsa või 2 väikest.  
  7. Küpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit, seejärel kata pitsapõhi meelepärase kattega ja küpseta veel 10–15 minutit.