Gluteenivaba brownie punapeediga
Tervislikum punapeedi püreega brownie on hea alternatiiv tavalistele küpsetistele. Tõeliselt pehme ja õhuline gluteenivaba brownie, mille valmistamiseks pole rasvainet kasutatud. Soovi korral võid punapeedi asendada banaani, maguskartuli, õunapüreega vms.

Kogus
9 lõiku

Valmistusviis
Küpsetamine

Valmistusaeg
30 minutit

Käik
Magustoit
Koostisosad
- 100g punapeedi püreed
- 100g vahtrasiirupit
- 110g tumedat šokolaadi (70g taigna sisse ja umbes 40g koogile peale)
- 2 suurt muna
- 1 tl vaniljeekstrakt
- 70g mandlijahu
- 2 spl kookosjahu
- 3 spl kakaopulbrit
- 0,5 tl söögisoodat
- 0,5 tl küpsetuspulbrit
Valmistamine
- Eelkuumuta ahi 180 kraadini ja vooderda koogivorm küpsetuspaberiga (max 20×20 cm)
- Sega kuivained omavahel kokku ja aseta kõrvale.
- Valmista peedipüree asetades 2 keskmise suurusega keedetud punapeeti köögikombaini ja töötle seni kuni moodustub püree.
- Sega eraldi kausis kokku kõik märjad koostisosad välja arvatud šokolaad. Lisa kuivained märgadele koostisosadele ja sega.
- Sulata 70g šokolaadi vesivannil ja sega õrnalt taignasse.
- Vala brownie taigen ettevalmistatud vormi ja jaota ühtlaselt laiali kasutades spaatlit. Vala peale ülejäänud šokolaad.
- Küpseta eelkuumutatud ahjus 18-21 minutit.
Kommenteeri