Gluteenivabad jõuluküpsised

Gluteenivabad ja natukene tervislikumad jõuluküpsised. Need pühade küpsised on vürtsikad, magusad ja krõbedad. Jõuluvürtsid ja mandlijahu sobivad nii hästi kokku, et olin ise ka üllatunud, kui maitsvad need tulid.

retsepti kogus

Kogus

umbes 25 küpsist

valmistamine

Valmistusviis

Küpsetamine 

Valmistusaeg

küpsetamise aeg 17 minutit

Käik

Käik

Magustoit

Koostisosad

Valmistamine

  1. Vahusta või ja suhkur kausis. Lisa hulka munavalge ja vahtrasiirup, vahusta kuni segu on kohev ja värvuselt heledam.

  2. Teises kausis sega kokku kõik kuivad koostisosad. 

  3. Sega märjad ja kuivad koostisosad omavahel kokku.

  4. Mähi taigen toidukilesse ja aseta sügavkülma 1 tunniks või külmikusse 3-4 tunniks.

  5. Kuumuta ahi 175 kraadini, rulli taigen kahe küpsetuspaberi vahel õhukeseks.

  6. Lõika vormidega soovitud kujundid ja tõsta ettevaatlikult küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile(parem on tõsta spaatliga). 

  7. Küpseta 175 kraadises ahjus kuni ääred on kuldpruunid, umbes 17 minutit. Jahuta täielikult, küpsised muutuvad krõbedamaks, kui jahtunud. 

  8. Püüa kõike korraga mitte ära süüa :D.

Kommenteeri

avatar