Kikerhernekarri
Lihtne ja maitsev vürtsikas kikerhernehautis, mis sobib ka veganitele. Valmib kiirelt, kui kikerherned on eelnevalt keedetud või kasutad konserveeritud kikerherneid. Meie pere üks lemmikuid.
Retsept valmis koostöös Armastusest Inspireerituna

Kogus
Neljale

Valmistusviis
Hautamine

Valmistusaeg
35 minutit

Käik
Põhiroog
Koostisosad
- 1 tass kuivi kikerherneid (umbes 170g) või 2 purki konserveeritud kikerherneid
- 1 keskmine sibul
- 1 küüslauguküüs
- 1 spl riivitud ingverijuurt
- 0,5 punase tšillipipra kauna
- 1 spl karripubrit
- 1 purk purustatud tomateid
- 1 pk tomatipastat
- 1 purk kookospiima
- 1 peotäis värsket spinatit
- 1 spl kookosõli
- Värsket koriandrit
Valmistamine
- Keeda üleöö leotatud kikerherned soolaga maitsestatud vees. Võtab umber 1-1,5 tundi.
- Haki sibul, küüslauk ja tšilli peeneks, riivi ingverijuur.
- Kuumuta õli paksupõhjalises potis ja prae sibul klaasjaks. Seejärel lisa küüslauk, tšilli, ingver ja prae mõned minutid pidevalt segades.
- Lisa karripulber ja kuumuta veel mõned minutid.
- Nüüd lisa tomatipasta ja purustatud tomatid. Keeda madalal kuumusel 5 minutit.
- Lisa juurde keedetud ja kurnatud kikerherned ning kookospiim. Keeda umbes 20 minutit kuni kaste pakseneb.
- Lisa hulka peotäis värsket spinatit. Keeda veel mõned minutid. Maitsesta soolaga.
- Serveeri keedetud riisi ja värskelt hakitud koriandriga.
Kommenteeri