Pashakook
Peagi on saabumas lihavõttepühad ja selleks puhuks valmis üks pashat meenutav kohupiimakook. Koogipõhja tegin seekord natuke teistmoodi. Kasutasin mandlilaaste, rosinaid ja kakaod. Seetõttu magustajat polnudki vaja. Kook ise on tehtud želatiiniga. Mina kasutasin vaniljekohupiima, aga kui kasutad maitsestamata kohupiima, siis lisa meelepärast magustajat ja vaniljeekstrakti. Tõeliselt tummine ja toitev koogike.

Kogus
12 lõiku

Valmistusviis
Segamine

Valmistusaeg
30min + 5-6 tundi

Käik
Magustoit
Koostisosad
- Põhi:
- 100g mandlilaaste (osta siit)
- 100g kaerahelbeid
- 100g rosinaid (osta siit)
- 30g kookosõli
- 1spl kakaod (osta siit)
- Täidis:
- 800g kohupiima (mina kasutasin Tere vanilje kohupiima)
- 300ml vahukoort
- 1 apelsini koor
- 2 spl apelsinimahla
- 80g rosinaid
- 3spl mandlilaaste
- 3spl kooritud päevalilleseemneid (osta siit)
- 1spl želatiinipulbrit (4spl külma vett)
- Kaunistamiseks:
- Mina kasutasin ahjus röstitud mandlilaaste ja päevalilleseemneid.
- Retsepti leiad siit.
Valmistamine
Vooderda lahtikäiv koogivorm (24 cm) küpsetuspaberiga.
Purusta kõik põhja koostisosad köögikombainis. Seejärel suru vormi põhja.
Laota põhjale umbes 80g rosinaid.
Aseta suurde kaussi kohupiim, vahukoor, apelsinimahl ja apelsinikoor. Vahusta, kuni saad koheva kreemi.
Valmista želatiinipulber pakendil olevate juhendite järgi.
Seejärel nirista želatiinisegu kohupiimasegu hulka, samal ajal aeglasel kiirusel vahustades.
Nüüd sega hulka ka mandlilaastud ja päevalilleseemned. Vala täidis rosinatega kaetud koogipõhjale.
Aseta kook vähemalt 5-6 tunniks külma.
Mina hoidsin kooki üleöö külmas. Hommikul kaunistasin koogi röstitud mandlilaastude ja päevalilleseemnetega.
Kommenteeri