- Mõeldes Tervisele - https://moeldestervisele.ee -

Pashakook

Pashakook

Peagi on saabumas lihavõttepühad ja selleks puhuks valmis üks pashat meenutav kohupiimakook. Koogipõhja tegin seekord natuke teistmoodi. Kasutasin mandlilaaste, rosinaid ja kakaod. Seetõttu magustajat polnudki vaja. Kook ise on tehtud želatiiniga. Mina kasutasin vaniljekohupiima, aga kui kasutad maitsestamata kohupiima, siis lisa meelepärast magustajat ja vaniljeekstrakti. Tõeliselt tummine ja toitev koogike.

 

 

 Retsept valmis koostöös 

Kogus

12 lõiku

Valmistusviis

Segamine

Valmistusaeg

30min + 5-6 tundi

Käik

Magustoit

Koostisosad

Valmistamine

  1. Vooderda lahtikäiv koogivorm (24 cm) küpsetuspaberiga.

  2. Purusta kõik põhja koostisosad köögikombainis. Seejärel suru vormi põhja.

  3. Laota põhjale umbes 80g rosinaid.

  4. Aseta suurde kaussi kohupiim, vahukoor, apelsinimahl ja apelsinikoor. Vahusta, kuni saad koheva kreemi.

  5. Valmista želatiinipulber pakendil olevate juhendite järgi.

  6. Seejärel nirista želatiinisegu kohupiimasegu hulka, samal ajal aeglasel kiirusel vahustades.

  7. Nüüd sega hulka ka mandlilaastud ja päevalilleseemned. Vala täidis rosinatega kaetud koogipõhjale.

  8. Aseta kook vähemalt  5-6 tunniks külma. 

  9. Mina hoidsin kooki üleöö külmas. Hommikul kaunistasin koogi röstitud mandlilaastude ja päevalilleseemnetega.