- Mõeldes Tervisele - https://moeldestervisele.ee -

Poke kauss tofuga

Poke kauss tofuga

Poke kauss on üks lihtsamaid salateid ja sobib ideaalselt suvisel ajal söömiseks. Poke kausi koostamisel kindlaid reegleid pole. Võid olla loov ja kombineerida meelepärased koostisosad. Selles retseptis kasutasin valguallikaks tofut, veel sobivad hästi kikerherned, lõhe, rebitud kana vms. Riisi asemel võib kasutada kinoat või nuudleid. Mina tegin seekord tavalise riisi asemel riisipallid, meenutavad natuke sushit. Lisasin vette aurutatud peedist vedelikku, et riis roosaks värvuks, aga selle etapi võib vahele jätta. Poke kauss on üks toit, mida saab lihtsalt ka mealprepina valmistada. Ette saab teha süsivesikud (riis, kino vms) ja valgud (liha, tofu, kala või kaunviljad).  Seejärel enne serveerimist meelepärased köögiviljad hakkida. Ka kastme saab mõned päevad ette valmistada. 

 

 

 

Retsept valmis koostöös Armastusest Inspireerituna 

 

Kogus

Kahele

Valmistusviis

Keetmine ja hakkimine

Valmistusaeg

30 minutit

Käik

Põhiroog

Koostisosad

Valmistamine

  1. Pese riis korralikult ja leota vähemalt 30 minutit. Seejärel aseta potti koos veega ja keeda madalal kuumusel pehmeks. Maitsesta soolaga.
  2. Kui riis on valmis, lisa 1 spl riisiäädikat ja lase jahtuda. Kui riis on jahtunud vormi märgade kätega pallikesed. 
  3. Krõbeda tofu valmistamiseks pressi tofust liigne vesi ja lõika meelepärasteks kuubikutseks. Sega kausis maisitärklis, sool ja maitseained. Sega tofu kuubikud tärklise segus ja prae pannil krõbedaks.
  4. Tahini kastme jaoks sega kõik koostisosad kokku. Serveeri kohe või hoia külmkapis kuni 3 päeva. 
  5. Aseta tofu, riisipallid ja köögiviljad kaussi. Raputa peale seesamiseemneid, redise idud ja kaste.