Punase läätse bolognese
Kui Sul on isu mõne soojendava Itaalia toidu järgi, siis seda vegan punase läätse bologneset tasub proovida! See on rikkalik, maitsekas, mida isegi suur lihasõber naudib. Lisaks on paljudel meist need koostisosad kodus olemas.
PS! Sa võid seda toitu ka külmutada!

Kogus
viiele

Valmistusviis
Praadimine

Valmistusaeg
1 tund ja 10 minutit

Käik
Põhiroog
Koostisosad
- 1,5 spl maitseta kookosõli
- 1 suur sibul, tükeldatud
- 2 keskmist porgandit (130g), riivitud
- 1 küüslauguküüs, peeneks hakitud
- 1 tl kuivatatud oreganot
- 1 tl kuivatatud tüümiani
- 1,5 tl soola
- Värskelt jahvatatud pipart
- 150g tomatipastat
- 750ml köögiviljapuljongit
- 190g punaseid läätsesid, leotatud
- 30g kreekapähkleid, peeneks hakitud
- 1 pk (umbes 400g) purustatud tomateid
- 1 spl palsamiäädikat
- Serveeri spagettidega ja soovi korral raputa peale peterselli
Valmistamine
- Leota läätsesid vees umbes 30 minutit või kuni tund aega, samal ajal võid kõik teised koostisosad ette valmistada (tükelda sibul, küüslauk, kreeka pähklid jne)
- Kuumuta paksu põhjaga potis keskmisel tulel õli. Kui õli on kuumenenud lisa hakitud sibul. Hauta seni kuni sibul on pehme, vajadusel lisa veidi vett.
- Lisa sibulale juurde, porgand, küüslauk, tüümian, oregano, sool, pipar. Pidevalt segades kuumuta umbes 1 minut.
- Sega hulka tomatipasta ja kuumuta 2-3 minutit kuni pasta on värvilt tumedam.
- Vala hulka köögiviljapuljong, lisa läätsed ja kreekapähklid. Kuumuta keemiseni ja seejärel alanda kuumust. Keeda 20 minutit aeg ajalt segades.
- Lisa purustatud tomatid ja hauta veel 15-20 minutit või seni kuni läätsed on pehmed.
- Maitse kastet ja vajadusel lisa veel soola või pipart. Lõpetuseks lisa palsamiäädikat ja sega.
- Serveeri spagettidega.
Millal porgandi peab lisama?
Tere Kati, Lisa porgand koos küüslaugu, tüümiani ja oreganoga. Uuendasin ka retsepti :). Aitäh!