Snickersi jäätis
Lihtne snickersi jäätisebatoon. Võtab küll rohkem aega, aga enamus sellest ajast on jäätis sügavkülmas tahenemas. Kui Sa kasutad taimest šokolaadi, siis on see retsept 100% vegan.
Retsept valmis koostöös Armastusest Inspireerituna

Kogus
6-8 batooni

Valmistusviis
Segamine/sügavkülmutamine

Valmistusaeg
15min/3h sügavkülmas

Käik
Magustoit
Koostisosad
- 150g india pähkleid (leotatud vähemalt 4h)
- 240ml kookospiima
- 7-8 datlit
- 1tl vaniljeekstrakti
- 4 spl maapähklivõid
- 1 spl lukuma pulbrit
- 200 g tumedat šokolaadi
- 1 spl maapähkleid kaunistuseks
Valmistamine
Sega köögikombainis kokku maapähklivõi, 4 datlit ja lukuma pulber. Seejärel suru küpsetuspaberiga kaetud vormi (max suurus 15x15cm) põhja.
Loksuta või sega kokku kookospiima tahke ja vedel osa.
Blenderda kokku leotatud india pähklid, kookospiim, ülejäänud datlid ja vanilje ekstrakt.
Vala saadud segu maapähklivõi segule ja aseta sügavkülma 3-4 tunniks.
Eemalda vormist ja lõika tükkideks. Saad 6-8 batoonikest.
Sulata vesivannil šokolaad. Hoia kahvliga batoonikest ja kühvelda lusikaga šokolaadi peale.
Soovi korral raputa peale maapähkli puru.
Snickersi jäätis sobib kohe söömiseks või hoiusta seda sügavkülmas. Võta sügavkülmast 20-30 min enne söömist välja, et see pehmeneks.
Kommenteeri