Šokolaadikomm
Inglismaal elades olid lihavõttepühad alati täis šokolaadi. Nimelt seal on kombeks lastel otsida/korjata vanemate poolt peidetud šokolaadimune, mitte päris dekoreeritud mune nagu meil. Võid ette kujutada kui palju erinevaid munakujulisi šokolaade poed täis olid. Ma küll pole enam Inglismaal, aga šokolaad maitseb mulle ikka ja sellepärast otsustasin teha ise lihavõtte šokolaadi. Siit leiad kaks lihtsat retsepti.

Kogus
Oleneb vormi suurusest

Valmistusviis
Segamine

Valmistusaeg
10 minutit

Käik
Magustoit
Koostisosad
- Karamelline lukuma šokolaad:
- 50g kakaovõid
- 4 spl lukuma pulbrit
- Näpuotsaga soola
- Soovi korral võid lisada 1spl magustajat, aga lukuma pulber on ise juba üsna magus ja mina ei lisanud magustajat.
- Tumešokolaad:
- 100g kakaovõid
- 4 spl kakaopulbrit
- 2 spl vahtrasiirupit või mett
- Mina lisasin veel mõned tilgad piparmündi eeterlikku õli (Umami poest)
Valmistamine
- Sulata kakaovõi veevannil.
- Seejärel lisa kõik teised koostisosad, sega hoolikalt.
- Vala vormidesse ja aseta sügavkülma, see tagab kiire hangumise ja kakaovõi ei hakka eralduma.
- Soovi korral võid lisada šokolaadi sisse pähkleid, seemneid või kuivatatud puuvilju.
- Hoiusta õhukindlas karbis ja külmkapis.
Kommenteeri