Need soolased müslibatoonid valmivad kiiresti ja on suurepärane vahepala suvisele piknikule või miks mitte kiireks hommikusöögiks.

Soovitan hoida mingi osa sügavkülmas, et siis kiirelt haarata kui nälg kallal.

retsepti kogus

Kogus

10-12 batooni

valmistamine

Valmistusviis

Küpsetamine 

Valmistusaeg

koos jahutamisega 1,5h

Käik

Käik

Vahepala/Hommikusöök

Koostisosad

Valmistamine

  1. Kuumuta ahi 180 kraadini. Vooderda ahjuvorm küpsetuspaberiga (max 26cm suurune)
  2. Pane või koos peeneks hakitud rohelise sibulaga pannile. Kuumuta seni kuni või hakkab kergelt vahutama. Seejärel eemalda tulelt.
  3. Sega hulka täisterakaerahelbed, riivitud porgand, pähklid, 3 spl seemneid, juust ja lahti klopitud munad. Maitsesta soola ja pipraga.
  4. Pressi ahjuvormi ja raputa peale ülejäänud seemned. 
  5. Küpseta 25-30 minutit, seni kuni kuldpruun. Küpsetamise aeg sõltub vormi suurusest, mida suurem vorm seda lühem on küpsetamise aeg.
  6. Lase täielikult jahtuda ja lõika lahti.

Lisamärkus:

Säilivad kuni 2 päeva õhukindlas karbis külmkapis või sobivad ka külmutamiseks ja säilivad kuni 2 kuud.

Kommenteeri

avatar