Need soolased müslibatoonid valmivad kiiresti ja on suurepärane vahepala suvisele piknikule või miks mitte kiireks hommikusöögiks.
Soovitan hoida mingi osa sügavkülmas, et siis kiirelt haarata kui nälg kallal.

Kogus
10-12 batooni

Valmistusviis
Küpsetamine

Valmistusaeg
koos jahutamisega 1,5h

Käik
Vahepala/Hommikusöök
Koostisosad
- 50g võid
- 100g rohelist sibulat
- 200g täisterakaerahelbed
- 150g riivitud porgandit
- 50g pähkleid (mina kasutasin india pähkleid)
- 4 spl seemnesegu
- 150g riivitud juustu
- 2 muna (lahti klopitud)
- 1 tl soola
- pipart
Valmistamine
- Kuumuta ahi 180 kraadini. Vooderda ahjuvorm küpsetuspaberiga (max 26cm suurune)
- Pane või koos peeneks hakitud rohelise sibulaga pannile. Kuumuta seni kuni või hakkab kergelt vahutama. Seejärel eemalda tulelt.
- Sega hulka täisterakaerahelbed, riivitud porgand, pähklid, 3 spl seemneid, juust ja lahti klopitud munad. Maitsesta soola ja pipraga.
- Pressi ahjuvormi ja raputa peale ülejäänud seemned.
- Küpseta 25-30 minutit, seni kuni kuldpruun. Küpsetamise aeg sõltub vormi suurusest, mida suurem vorm seda lühem on küpsetamise aeg.
- Lase täielikult jahtuda ja lõika lahti.
Lisamärkus:
Säilivad kuni 2 päeva õhukindlas karbis külmkapis või sobivad ka külmutamiseks ja säilivad kuni 2 kuud.
Kommenteeri