Suvikõrvitsa friikad (4 koostisosa)
Pean tunnistama, suvikõrvits ei ole üks minu lemmikutest. Pigem olen seda küpsetiste sisse peitnud kui sellest toidus “staari” teinud. Samas on suvikõrvits väga mitmekülgne köögivili, sellest saab teha nuudleid, lisada küpsetiste sisse, teha lasanjet jne jne. See retsept on tõesti maitsev ja imelihtne, üks tõeliselt hea juustune hamba vahel krõmpsuv amps. See on nii hea, et isegi valivad sööjad küsivad juurde.

Kogus
20-25 friikat

Valmistusviis
Küpsetamine

Valmistusaeg
30 minutit

Käik
Kõrvalroog
Koostisosad
- 1 muna
- 1 suur suvikõrvits
- 90g kõva itaalia stiilis juust
- 1 spl küüslaugupulbrit
Valmistamine
- Kuumuta ahi 200 kraadi juurde.
- Lõika suvikõrvitsast friikartulid.
- Pane ühte kaussi lahti klopitud muna ja teise riivitud juust koos küüslaugu pulbriga.
- Kasta suvikõrvits muna ja seejärel riivjuustu sisse ning aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
- Küpseta ahjus 15 minutit, seejärel pööra friikad ümber ja küpseta veel 10 minutit.
Kommenteeri