Vegan ja Gluteenivaba Rabarberikook
(10 koostisosa)
Rabarber on värvikas ja maitsekas, kuid alahinnatud köögivili, mille hooaeg on kevadel. Ehkki see pole enamiku inimeste menüüs levinud, võib see hapukas taim pakkuda tervist edendavaid omadusi. Rabarberi taime söödav osa – vars – sisaldab antotsüaniine, mis annavad selle erk punase värvuse. Antotsüaniinid on flavonoidid, mida leidub veel marjades, punases sibulas, mustades ubades, punastes viinamarjades ja mustades ploomides. Antotsüaniidid toimivad kehas antioksüdantidena. Rabarber on ka suurepärane K1-vitamiini allikas, mis on oluline vere hüübimise ja luude tervise jaoks. Pool tassi küpsetatud rabarberit annab rohkem kui kolmandiku K1-vitamiini soovitatavast toidukogusest.
Minule rabarber väga maitseb ja ootan alati pikisilmi selle tärkamist varakevadel. Mis on sinu lemmik retsept rabarberist?

Kogus
kaheksale

Valmistusviis
Küpsetamine

Valmistusaeg
10+40 minutit

Käik
Magustoit
Koostisosad
- 100g pruuni riisi jahu
- 100g toortatrajahu
- 80g kaerajahu
- 100g kookoshelbed
- 100g kookospalmisuhkrut
- 100ml kookosõli (sulatatud)
- 300ml taimset piima (mina kasutasin kaerapiima)
- 1 tl õunaäädikat
- 2 tl küpsetuspulbrit
- näpuotsatäis soola
- 250-300g kooritud ja tükeldatud rabarberit
Valmistamine
- Kuumuta ahi 180 kraadini.
- Sega kõik kuivained suures kausis kokku, seejärel lisa kõik teised koostisosad ja sega ühtlaseks.
- Rabarberi võib lisada taigna sisse või peale kui taigen on koogivormis.
- Kasuta lahtikäivat koogivormi, mitte suuremat kui 26cm.
- Lisa taigen küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi.
- Küpseta 180 kraadi juures 40 minutit, kook on valmis kui hambaorgi külge ei jää taigent.
- Enne serveerimist lase täielikult jahtuda.
Kommenteeri