Krõbe granola kaneeliga (8 koostisosa)
Granolat on imelihtne ise kodus valmistada, võid lisada maitse järgi pähkleid, seemneid, kuivatatud puuvilju ja isegi šokolaadi. Tavaliselt on poes müüdavad granolad täis mitut tüüpi suhkruid, säilitusaineid, õlisid ja emulgaatoreid. Minu valmistatud granola on täis kiudaineid ja on väga maitsev. Naudi seda meelepärase piima või maitsestamata jogurtiga.

Kogus

Valmistusviis
Küpsetamine

Valmistusaeg
25 minutit

Käik
Hommikusöök
Koostisosad
- 400g täisterakaerahelbeid
- 60g vahtrasiirupit või mett
- 100g sulatatud kookosõli
- 2 spl kaneeli
- 4 spl kookoshelbeid
- 4 spl mandlilaaste
- 4 spl linaseemneid
- 5 spl kõrvitsa- või päevalilleseemneid
Valmistamine
- Kuumuta ahi 160 kraadini.
- Lisa kaerahelveste hulka kaneel, sulatatud kookosõli ja vahtrasiirup. Sega hoolikalt läbi.
- Aseta saadud segu küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile õhukese kihina ja küpseta ahjus 15 minutit.
- Seejärel eemalda ahjust, sega juurde kookoshelbed, mandlilaastud, linaseemned ja kõrvitsaseemned.
- Pane segu uuesti ahju ja küpseta veel 10 minutit, seejärel lülita ahi välja ja lase granolal ahjus jahtuda 15 minutit. Eemalda granola ahjust ja lase täielikult jahtuda.
- Säilita õhukindlas anumas kuni 2 nädalat.
Kommenteeri