Krõbedad kikerherned

Meie peres on lemmik näksimiseks igasugused maitsestatud ja paneeritud pähklid. Pidin leidma nendele tervisliku alternatiivi ja minu meelest krõbedad kikerherned on lihtsalt ideaalsed filmi kõrvale näksimiseks ja ka salatile/supile lisamiseks.

retsepti kogus

Kogus

valmistamine

Valmistusviis

Küpsetamine 

Valmistusaeg

55 minutit

Käik

Käik

Vahepala

Koostisosad

Valmistamine

  1. Kuumuta ahi 175 kraadini ja pane ahjuplaat küpsetuspaberiga kõrvale. 
  2. Kurna ja loputa kikerherned hoolikalt.
  3. Kui kikerherned on loputatud ja kurnatud, aseta need puhtale, hästi imavale rätikule ja rulli õrnalt kätega, et kikerherned korralikult kuivatada. Eemalda lahti tulnud nahad, soovi korral võid kõikidelt kikerhernestelt nahad eemaldada. 
  4. Vala kikerherned kaussi, lisa õli ja sool. Sega hoolikalt. ÄRA lisa muid maitseained enne küpsetamist, sest see takistab kikerhernestel krõbedaks muutuda.
  5. Küpseta 40-50 minutit või kuni kikerherned on kuldpruunid ja katsudes kuivad/krõbedad. Kui eemaldasid nahad kikerhernestelt võib küpsetamisaeg olla lühem. 
  6. Võta ahjust välja ja maitsesta meelepäraste vürtsidega, seni kuni kikerherned on veel soojad. Seejärel lase täielikult jahtuda, sest nad muutuvad rohkem krõbedaks jahtudes. 
  7. Söö neid snäki või vahepalana, lisa salatite ja suppide peale jne. Säilita toatemperatuuril õhukindlas karbis 4-5 päeva.

Kommenteeri

avatar