Läätsesupp maguskartuliga
Vürtsikas, tummine rohelise läätse supp on tõeliselt maitsev ja lihtne teha. Enamus koostisosi võiks igal ühel kuivainete kapis olemas olla. Kui soovid keemis aega lühendada, leota läätsesid mõned tunnid enne keema panemist. Võid olla maitsestamisega loov ja kasutada erinevaid vürtse. Kui Sinu karripulbris soola ei ole, võid maitse järgi soola lisada. Mina soola ei lisanud, kuna meil on 1 aastane poeg, kes sööb meiega sama toitu.

Kogus
Neljale

Valmistusviis
Keetmine

Valmistusaeg
10min + 30-40minutit

Käik
Põhiroog
Koostisosad
- 100g rohelisi läätsesid (osta siit)
- 2 keskmist maguskartulit (umbes 500g kuubikuteks lõigatud)
- 1 purk purustatud tomateid
- 1 purk kikerherneid (loputatud)
- 500ml aedviljapuljongit (tee ise või kasuta Food Studio oma)
- 1 punane sibul (peeneks hakitud)
- 1 spl karripulbrit
- 1 spl sinepiseemneid
- 1 spl köömneid
- 1 küüslauguküüs (peeneks hakitud)
- 1 spl tomatipastat
- 2 spl õli
Valmistamine
- Kuumuta 2spl õli suurel pannil või paksu põhjaga potis, lisa punane sibul ja kuumuta kuni sibul muutub klaasjaks.
- Lisa pannile köömned, sinepiseemned, karri, küüslauk ja tomatipasta. Kuumuta veel mõned minutid, seejärel lisa läätsed, maguskartul, purustatud tomatid ja köögiviljapuljong.
- Lase keema tõusta. Seejärel pane pannile kaas peale ja keeda 30-40 minutit. Kui läätsed ja maguskartul on pehmed, lisa kikerherned, kuumuta läbi ja ongi valmis.
- Soovi korral serveeri koriandri ja jogurtiga.
Kommenteeri